Nørrebro Jazzklub

 

Nørrebro Jazzklub er et ensemble af musikentusiaster som arrangerer koncerter af høj kvalitet. Det foregår i Osramhuset. KulturSkaber Anders Provis, opstarter af jazzklubben beskriver dens musikalske profil således:

”Nørrebro jazzklub sætter barren højt og præsenterer noget af det bedste inden for dansk jazz. Indtil videre har vi haft glæde af Peter Friis Nielsen, Jan Kaspersen, TS Høeg, Peter Jørgensen, Kresten Osgood og Laura Toxværd. Diversitet er et kodeord for Nørrebro Jazzklub” fortsætter han, ”Her opfattes ordet jazz, som musik, der indeholder improvisation et eller andet sted i den skabende proces.”
Er Jazzklubben så kun for kendere og folk der selv spiller jazz? Nej ikke hvis det står til partnerne i projektet. De ser gerne at koncerten bliver besøgt af alle; både familier, unge og ældre. Så selv om du ikke er jazz-kender, så stik hoved forbi Osramhuset og nyd en rolig søndag med gode musikoplevelser.
Du kan følge med i jazzklubbens arrangementer og kontakte dem, hvis du ønsker at blive en del af projektet via deres Facebook.

 

Kommende koncerter

 

Tidligere arrangementer:

 

Høxbroe & Stik Op

Nørrebro Jazzklub præsenterede med udpræget stolthed premierekoncert og udgivelsesfest med Høxbroe & Stik Op. De to legender fra hver deres verden, Claus Høxbroe og Stik Op,  arbejdede igennem længere tid sammen om en fælles kærlighed til ordet, poesien og rytmen i livet. Det er nu endelig blevet kogt ned på albummet “Lobbyarbejde”.

Den stod på hårde, såvel som blide ord, smukke toner, hip hop, jazz og hverdagsbetragninger fra en anden verden. Ægte tæpper, levende lys og udstoppede dyr.

Claus Høxbroe er den garvede beatpoet, digter og forfatter, som igennem mange år og ord har hærget landet med sine ord og hærdet tilskuerne med samme. I 2011 modtog han Dan Turell prisen. Stik Op er en dansk raplegende med en fortid i gruppen Sphaeren og Koldfront. Han har siden halvfemserne været en del af musiklivet herhjemme. Med sig havde de et stærkt lineup i ryggen: Peter Marott (trompet), Hasse Møller (guitar, keys og elektronik) og Mads Stephensen (trommer).

Jerry Bergonzi

I Nørrebro Jazzklub kunne du opleve ingen ringere end Jerry Bergonzi. En tenorsaxofonist, der har præget den internationale jazzscene i 35 år og spillet sammen med  selveste Miles Davis og saxofonikonet Michael Brecker, som kort og godt betegner Bergonzi som ’verdens bedste saxofonist’.

Den kun 29-årige danske superpianist Carl Winther og hans trio har et fast samarbejde med Bergonzi, og efter kvartettens første udgivelse i 2011 har både anmeldere og publikum i store dele af Europa, New York og Boston taget dem til sig.

Niels Lyhne Løkkegaard/Jan Kaspersen og P.O Jürgens/Ned Ferm Duo

Jan Kaspersen (p) og Niels Lyhne Løkkegaard (as) mødtes i elegant duosammenspil. Udgangspunktet var den amerikanske standardtradition og musikken blev fremført med en poetisk lethed. To musikere, der hver for sig har markeret sig stærkt med egne udgivelser, som krydser genrer. Med hovedvægt på egne kompositioner, blev der her sat en ramme, hvor de fremførte andres musik som recitation af et allerede skrevet digt.

Denne eftermiddag blev der også stiftet bekendtskab med den legenda­riske free-form trommeslager P.O Jürgens og den noget yngre ame­rikanske saxofonist Ned Ferm.
P.O Jürgens har igennem en menne­skealder været en af de førende kunstnere inden for free-form jazzen i Danmark. Han har bl.a. spillet meget med den tyske free-saxofonist legende Peter Brötzmann og den danske saxofonistlegende John Tchicai samt udgivet et hav af plader på sit eget selskab Ninthworldmusic, herunder fremragende soloplader.
Ned Ferm kom til København i starten af nullerne og blev hurtigt den mest foretrukne saxofonist på den københavnske scene. Det forstås.