Kom i gang

 

Synes du, at dit lokalområde mangler en barselscafé, en squashturnering, en rock festival, en fuglekasseworkshop eller en Danmarksturnering i bobspil, og er du frisk på selv at være tovholder? Så kontakt KulturSkaberne.


Hvem er KulturSkaberne?

KulturSkaberne er et ”kulturelt værksted”, hvor du som borger har mulighed for at få vejledning og støtte til idéudvikling, planlægning og afvikling af dine egne kulturarrangementer.
Hvor gammel du er, hvilken kommune du bor i, eller hvor meget erfaring du har med planlægning af arrangementer, er underordnet. Det vigtigste er, at du har lyst, tid og mod på at være med til at gøre Nørrebro endnu mere livlig, eksperimenterende, kreativ og involverende at bo i.

Hvilke arrangementer?

Helt konkret kan projekterne være enkeltstående arrangementer som f.eks. en koncert, en kunst- eller fotoudstilling, en fest, et sports arrangement eller en politisk debat. Men du har også mulighed for at lave tilbagevendende arrangementer eller længerevarende projekter som f.eks. yoga- eller musikundervisning, en festival eller en opsætning af en kunstinstallation i den lokale park. Hvad arrangementerne kan og må indeholde, er kun begrænset af din egen fantasi og økonomi, samt at de overholder følgende betingelser:

  • Projektet skal være non-profit. Der må gerne tages entré ved events, forudsat disse går til almennyttige formål. Så snart der er fortjeneste, tæller det ikke længere som et KulturSkaberprojekt, og vi kan dermed IKKE låne faciliteter og udstyr ud.
  • Arrangementet skal være åbent for alle.
  • Det skal være et kulturelt arrangement, der er til glæde for lokale borgere og bydelens besøgende.
  • I forhold til kommunikation udadtil (PR) er det vigtigt, at altid KulturSkaberne krediteres som samarbejdspartner. Ved skiltning eller anden omtale af projektet skal det derfor anføres enten som logo eller som følgende tekst: “Projektet realiseres i samarbejde med KulturSkaberne.”
  • Projektet må ikke være partipolitisk.

Hvis du vil have inspiration til, hvad dit arrangement kan indeholde, så kig her.

Hvad kan KulturSkaberne tilbyde?

Hvert arrangement eller projektidé får tilknyttet en vejleder fra KulturSkaberne, som vil følge og støtte dit arrangement fra start til slut. Støtten vil primært bestå i vejledende møder, hvor du kan få hjælp til ideudvikling, planlægning, afvikling og evt. fundraising. Udover vejledningen vil du have mulighed for at låne de lokaler og andre faciliteter. Du kan få et overblik over, hvilke værktøjer KulturSkaberne kan hjælpe dig med her.

Kontakt os 

Hvis du går rundt med alt fra en løs idé til et færdigt projekt eller ønsker du bare at blive frivillig på et allerede eksisterende arrangement? Så kontakt os her!

Vi glæder os til at høre fra dig!